Lyxdag

Publicerad 2013-01-27 11:28:08 i Afrika,

Idag hänger vi på ett hotell med dusch och pool. Vi ska äntligen bli lite rena. Och idag påbörjades "göra-lite-smågalna-grejer-man-inte-berättar-förrän-man-kommer-hem".

Fötterna efter en dag trots strumpor

Vår housemaid hade tvättat våra skor när vi kom hem!

Hakuna Matata!

Publicerad 2013-01-26 12:32:28 i Afrika,

Vi lever Afrika! Vi har vänt oss vid toaletten och har insett att vi helt enkelt inte kommer bli rena förrän om tre månader.

Vi har upplevt kackerlackorna i vårt rüm. En liten (stoooor) kackeröacka kröp på väggen. Matilda vänder sig och skriker "Mama! It's an animal in our room". Mama, lillebror och housemaid kommer springades för att sedan bara skratta. De slog ihjäl den och gick till sitt rum - för att skratta ännu mer.

Vår lillebror går alltid runt på gården och har aldrig något att göra, så igår lärde vi honom att hålla på med flowersticks, vi fäktades med dem, balanserade och andra fantastiska konster. Mitt under någon form av piruett jag gjorde, föll jag pladask ner i deras avloppsränna och in i taggbuskarna.

Det var allt för idag!

bilder

Publicerad 2013-01-25 09:36:49 i Afrika,





här är vårt badrum! vänta, var är toaletten och var är duschen?

här! japp. här uträttar man sina behov och duschar i hinken. var är toalettpappret? det sitter på änden av din vänstra arm.

det blir bara mobilbilder här på bloggen eftersom min lilla kamera, hårddisk och dator är borta. vågar inte gå runt med systemkameran just nu!

Jag lever!

Publicerad 2013-01-24 15:04:05 i Afrika,

Ibland knappt, men oftast känns det bra. Jag ska försöka sammanfatta lite vad som hänt, men det blir inga bilder tyvärr för internetet är alldeles för segt för det.

Vår familj består av mama, lillebror och housemaid. Trevliga prickar! Första dagen blev vi utsatta för inbrott. Vi gick ut ur vårt rum i tio minuter för att äta och när vi kommer tillbaka håller någon på att rota runt i våra väskor med en pinne genom gallerfönstret. Han fick med sig min dator, hårddisk, två kameror, min plånbok och lite sladdar. Kul! Dock så tappade han Inas gopro i sin iver över muren, så den är i behåll!

Polisen är otroligt sega, men nu två dagar senare har de öppnat "caset".

Man ser mycket roligt här, man ser mycket hemskt. Vi kissar i ett hål i marken och när man gör nr 2 får man använda vänsterhanden och lite vatten för att torka sig.

Barnhemmet är väldigt trevligt! Barnen är supersöta och glada, men personlaen skrattar åt oss när vi försöker tvätta. Vi fick ett halvt kg böner till lunch. Första tuggorna var goda, men när vi fick kväljningar var vi tvugna att erkänna att vi inte kunde få i oss allt. En skrattade och en annan gav oss hatblickar. Sånt är livet!

Nu måste vi snart kila hemåt, för man får inte gå härnär det är mörkt´om man är vit.

Once u go black, u never go back.

Vi ses!

Publicerad 2013-01-17 23:09:25 i Min fantastiska fritid,

Nu kommer det varken finnas tid eller något skoj att blogga om innan jag åker. Så ni får hålla till godo! Så fort jag får möjlighet slänger jag upp mitt första blogginlägg från the big Africa. 
 
Jag tror fortfarande inte på att jag ska åka. Sjukt. Coolt. 

Hipp hipp hurra!

Publicerad 2013-01-16 13:15:53 i Min fantastiska fritid,

På min egen födelsedag!
 
Igår satt vi, de tre generationerna, och jämförde våra ben. Vi konstaterade att det blir mer hår för varje generation. Mormor fick sitt tredje barn (mamma) när hon var 27. Mamma fick sitt andra barn (mig) när hon var 27. Om jag ska fortsätta följa möstret ska jag alltså få mitt första barn när jag är 27.  Mellan mormor och morfar var det 10 år. Mellan mamma och pappa var det 12 år. Vilket betyder att det är helt okej om jag hittar någon som är 14 år äldre.
 
Till denna stora dag tog jag ledigt från jobbet och önskade mig inget mindre än att få sova hur länge jag ville! Eftersom de alltså inte fick väcka mig på morgonen kom mamma och mormor in strax över 12 i natt med varm oboy med grädde i, lite choklad och en present.

Gårdagen

Publicerad 2013-01-14 18:00:00 i Min fantastiska fritid,

Igår morse vaknade jag klockan elva av att mamma kom och la sig brevid mig i sängen. Bara några sekunder senare kröp mormor ner på andra sidan. Där låg vi, tre generationer, en söndagsförmiddag. Kan det bli mysigare?
Här har ni järngänget (bild från bröllopet).
 
Senare samma dag välkomnades vår nya pastor, Joel Backman i kyrkan. Verkar som en sjukt bra kille! Halleluja.

Bröllop!

Publicerad 2013-01-13 23:32:00 i Min fantastiska fritid,

Jag vill be så myckt om ursäkt för att det blivit lite hackigt och segt med inläggen i veckan. Jag har haft så väldigt mycket annat för mig bara. Som att packa och tänka inför Afrika, jobbat, planerat och förberett bröllop, ätit och sovit.
 
Igår vankades det bröllop! Min fina bror Andreas och hans numera hustru vigdes i Elimkyrkan igår. Den var otroligt fint och jag blev tårögd redan när de klev innanför dörrarna. De hade valt en väldigt vacker låt som jag inte vet vad den heter. Hela vigseln var på engelska och vår nya pastor gjorde ett mycket, mycket bra jobb.
Jag lekte bröllopsfotograf, men de "riktiga" bröllopsbilderna vi tog innan får ni inte se förrän jag har redigerat dem.

10 dagar

Publicerad 2013-01-11 17:38:21 i Min fantastiska fritid,

Jag vill inte vara negativ eller låta som en tragisk människa, men måste ändå få berätta tre saker jag kommer missa i Sverige när jag är borta.
 
1. Oscarsgalan den 25 februari. 
 
2. Johan och Viccan kommer hem efter ett halvår i USA den 7 mars. 
 
3. Charlotta (min syster) kejsarsnittar ut sitt andra barn den 3 april (jag vet redan kön och namn, men det får inte ni veta än, moahaha). 
 
En fantastisk stillbild från en fantastisk scen ur min och Matildas fantastiska påbörjade dokumentär om det fantastiska landet Tanzania. 

12 dagar

Publicerad 2013-01-09 18:46:13 i Min fantastiska fritid,

Idag är det 12 dagar kvar till vi sitter på ett flyg mellan Amsterdam och Kilimanjaro. Det är så overkligt. Jag börjar bli nervös för att jag inte blivit nervös än. Nervös för att jag ska bli nervös när det är för kort tid kvar. Att jag ska få all nervositet på en gång och glömma ena resväskan eller Åke. Så jag är inte nervös för att jag ska åka, jag är nervös för att jag inte är nervös över att jag ska åka. 
Min lilla apotekethög jag har samlat på mig. Mer ska det bli! 
Åke är otroligt stolt över att få följa med. Han ser fram emot ett riktigt äventyr, sa han. Och tittade poetiskt uppåt. 
 

Söka jobb

Publicerad 2013-01-06 20:16:31 i Min fantastiska fritid,

Det där med att söka jobb är en jobbig grej. Speciellt när man inte har någon annan erfarenhet än att springa runt på ett kontor och sortera massa papper och svara i telefon. Och när det är precis det man inte riktigt vill fortsätta med resten av livet. 
 
När min mormor var runt 20 jobbade hon som växeltelefonist. När min mamma var runt 20 jobbade hon som växeltelefonist. Jag är runt 20 och kan ni gissa vad jag extraknäcker som ibland? Jag måste bryta den här trenden.
 
 

Släktkalas!

Publicerad 2013-01-05 18:02:53 i Min fantastiska fritid,

Eftersom det varit jul, det är nytt år och helt enkelt bara för att det är så trevligt, drog vi ihop pappas sida av släkten. Alla kunde komma (utom Johan och Victoria då)! Vi drog ihop oss på de platser som fanns i mammas lägenhet, åt mat, tårta och bara pratade. Pappas sida är lugn, sofistikerad och alldeles lagom. Mammas sida är i full fart, barn överallt och högljudd. Jag uppskattar dem båda lika mycket, men det är så skönt att kunna variera lite... 
Charlotta är i fokus och ser normal ut, men så skymtar man underbara miner i suddigheten där bakom. 
Försökte lära Tuva att spela Fia med knuff. Först hoppade vi över knuff. Sen fick vi hoppa över att man bara får gå ut på 1 och 6. Det slutade med att man fick gå hur man ville, var man ville, när man ville, bara man tog sig till mitten och kastade tärningen ibland. 
 
 
 
 

Hope Springs

Publicerad 2013-01-04 18:00:00 i Film,

 
 
Hur kommer det sig, att så fort man sett en dålig film så kan man ösa ur sig allt dåligt och så har man en recension. Man vill varna hela svenska folket från att slösa två timmar av sitt liv. Men så vips, så kommer en fruktansvärt bra film och du har inga ord. Man bär ansvaret på sina axlar. Låt oss alla nu göra ett nyårslöfte 2013. Att se denna film. 
 
Den handlar alltså om ett par som varit gifta i 31 år, men har kommit ifrån "äktenskapet". De drar iväg till Hope Springs för att gå en intensivparterapi. Det är en så enkel handling, utan extrema stereotyper eller drastiska inslag. Allt är så enkel och normalt och det gör den så fantastiskt bra! Att dessutom få se Meryl Streep och Tommy Lee Jones gör ju allt lite bättre. 
 
Jag vill inte vara den som är den, men believe me... Jag gråter bara till sorgliga filmer! 

1/1/13

Publicerad 2013-01-03 20:37:46 i Min fantastiska fritid,

Första dagen år 2013. En sån där fantastisk dag då jag vaknade kl 15.00 och hade ett enda mål med dagen. Att dricka kaffe ur min nya objektivmugg. Jag älskar sånna dagar. 
 
 

NYÅR

Publicerad 2013-01-02 18:25:55 i Min fantastiska fritid,

Denna nyårsafton spenderades med dessa sköna människor!
 
Vi gjorde egen pizza, kollade på Grevinnan och betjänten (såklart), spelade ett egengjort Så ska det låta!, spelade lite spel och pratade. Halv tolv tog vi en tur till stan och kollade på fyrverkerier. Därefter skiljdes vi åt och jag gick till Anders där det var charader, mer musik och prat! 
Två stiliga herrar i FLUGOR! Det är ju klart det bästa som finns när man ska vara en stilig man. 

2012

Publicerad 2013-01-01 18:20:00 i Min fantastiska fritid,

Bror-Erik och Gunbritt gifte sig den 6 januari. Det är aldrig försent att bli kär! 
 
16 januari fyllde jag den spännande åldern, 19! Johan, Victoria och mamma tittade upp i min lägenhet på kvällen. 
 
Började Ung Film Framåt. Lärt mig massor och träffat ännu fler assköna människor! Foto:Ina Rehnholm.
 
 
Vi åkte till Estland 2-5 april för att överlämna pengarna som kommit in till minne av pappa. 
 
Min bror, Johan, gifte sig med Victoria den 28 april! Foto: Hanna Maxstad.
 
Tog studenten den 9 juni! En av de bästa dagarna i mitt liv. Foto: Victoria Öhrvall.
 
Vi spelade in vår första seriösa och igenomtänkta kortfilm (som pinsamt nog fortfarande inte är klar). Foto: Ulf Rehnholm.
 
 
Tog en veckas semester i Spanien med Anders, Anna och Alex. Mycket bra människor. 
 
Edvin Berg fick leukemi och lämnade oss 12 augusti. 
 
Alexander och Frida gifte sig! 
 
Och så flyttade jag till Mullsjö, onsdagen den 22 augusti. Det har inneburit så väldigt mycket så jag kan inte skriva ner allt. Men lite har ni ju fått höra talas om på bloggen. Foto: Matilda Kransén.
 
Mycket, mycket bra år.

 

Om

Min profilbild

Karolina

I början av 2013 spenderade jag 3 månader i ett fantastiskt land, vid namn Tanzania. Om du missade den delen är du nu tillbaka till en alldeles vanlig blogg bland miljoner andra som bloggar om samma sak som alla andra. Nämligen ingenting intressant för omvärlden.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela