UPPLEVELSE – Sjukhuset

Publicerad 2012-11-30 18:00:00 i Min fantastiska fritid, Mullsjö,

Mina damer och herrar. Bland det första jag gjorde när jag kom till Mullsjö Folkhögskola i slutet på augusti var att bli sjuk. I fyra dagar plågades jag. Hade ont i halsen, svullen på ena sidan, kunde knappast svälja eller prata. Vårdcentralen tyckte jag skulle vänta tills jag inte kunde svälja alls eller var svullen på båda sidorna. Jag trotsade alla och åkte in till vårdcentralen i Jönköping som genast skickade mig vidare till akuten, som fastställde att det var en halsböld och sa åt mig att stanna över natten.

En kvart efter att jag kommit in på mitt rum kom en sköterska in och skulle hälsa från mamma som redan ringt och kollat allt. Jag hade inte ätit på tre dagar, men var tvungen att fasta om det skulle behövas en operation. Men lite dropp, smärtstillande och sex nålstick senare sov jag tre timmar i sträck (vilket var ovanligt i dessa dagar).

Ingen operation behövdes, men en natt till var nödvändigt. Mamma hade hunnit ringa några fler gånger, min mobil hade dött och jag låg i samma fräscha kläder som jag åkte dit i. Sen åkte jag hem med några askar penicillin.

[

FOTOLEKTION – Leka

Publicerad 2012-11-28 18:00:00 i , Foto, Mullsjö,

På torsdagar ägnar jag mig åt foto. Vi är två i den här profilen, vilket innebär att vi får göra lite vad vi vill. Här kommer lite bilder från en alldeles vanlig fotolektion då vi leker som vanligt.

Tråkig blombild

Fräsch blomkruka

INTRODUKTION - Min bostad

Publicerad 2012-11-26 18:00:00 i Min fantastiska fritid,

Mullsjö. Ett litet ställe i Jönköpings län, fast i Västergötland. Här finns en godisfabrik som mest liknar en godisaffär, ett väldigt litet centrum och några affärer. Man bestämde sig för att bygga det lilla Mullsjö runt en sjö, som logiskt nog heter Mullsjön. Detta resulterade i att folkhögskolan jag går på ligger på ena sidan medan affären och tågstationen ligger på andra.

På min kära folkhögskola, som jag faktiskt tycker om väldigt mycket, läser jag mycket bibel. Vi lär oss om NT, om GT, om breven, om uppenbarelseboken, om Jesaja och alla andra saker som finns i bibeln. Men vi lär oss dessutom om saker som inte står i bibeln men som kristna förväntas kunna ändå. T.ex. treenigheten, varför ondska finns och varför Jesus egentligen dog. Och så diskuterar vi självklart om homosexuella, krig, abort, internet, sex, dödshjälp… 

Och förövrigt har jag lärt mig att sticka, fota och prata lite ryska. 

INTRODUKTION – Min familj

Publicerad 2012-11-24 18:00:00 i Min fantastiska fritid,

Jag är en lyckligt lottad människa som lyckats födas in i en så trevlig familj som jag fått! Med typ tio kusiner (om man bara räknar biologiskt äkta sådana), en mormor (och självklart en morfar, farmor och farfar en gång i tiden), en faster (och två som dött) och två morbröder.

Min familj består av:

Mamma – sjukt trevlig människa som alltid är glad, hjälper till oavsett och jobbar inom fastighetsbranschen.

Pappa – världens bästa man som gick bort (hem) sommaren 2011. Han var pastor och bäst.

Andreas 33– (halv)bror i högsta hugg. Jobbar på ett aktivt narkomanhem och ska snart gifta sig med en filippinsk tjej vid namn Irish som jag inte hunnit träffa än.

 

Charlotta 29– (halv)syster som jobbar inom vården, bor i radhus med sin sambo Robin, dotter Tuva och en mage som snart ska klämma ut en till.

 

Detta är då Robin

Och det här är Tuva

 

Johan – 22(hel)bror som för tillfället bor i LA med sin fru Victoria. Fixar med webdesign och glider fram på miljoner bananskal hela tiden.  

INDTRODUKTION - Jag

Publicerad 2012-11-22 18:00:00 i Min fantastiska fritid,

Så snabbt jag kan ska jag nu förklara vem jag är och vad jag gör här.

Jag heter Karolina Öhrvall. Jag är 19 år. Jag tycker det är roligt att fota, filma, kolla på film, sova, äta och ha fest. En gång i tiden föddes jag i Uppsala, bodde i Örbyhus, flyttade till Harbo (som förövrigt är så litet att det inte finns någon sida på FB för det och det blir rödmarkerat) för att sedan bosätta mig i Eskilstuna. För tillfället bor jag i ett lagom stort rum i lilla Mullsjö där jag pluggar bibel, men tänkte flytta hem igen till jul för att i januari åka till Tanzania i tre månader. Därefter är allt väldigt oklart.

Jag är kristen, med allt vad det innebär. D.v.s. en alldeles vanlig människa som gör lika många misstag som alla andra. 

Så ser jag ut. Fast utan glasögon, utan mustasch och jag bakar nästan aldrig. 

Om

Min profilbild

Karolina

I början av 2013 spenderade jag 3 månader i ett fantastiskt land, vid namn Tanzania. Om du missade den delen är du nu tillbaka till en alldeles vanlig blogg bland miljoner andra som bloggar om samma sak som alla andra. Nämligen ingenting intressant för omvärlden.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela